”Nainen on kuin viini”

Tämä VEAT eli Valokuvaajan erikoisammattitutkinto kuvasarjani on kunnianosoitus naiselle, naiseudelle, naisena olemiselle  –  ”Kauniille, aikuisille naisille”!

”tumma, täyteläinen, pirskahteleva, vaalea, hedelmäinen”

Nämä sanat kuvaavat viinien ominaisuuksia, vaikka yhtä hyvin sanat voisivat kuvailla meitä naisia.

Luonnollisen kaunis, sensuelli, hehkeä, uhkea, pehmeä …  niin monia erilaisia persoonia meitä naisia on.

Myös kuvaustyylejä on erilaisia; Perinteinen mutokuva, Huomenlahja, Glamour, Life style, Boudoir, Pin Up, Burleski …Kuvaustyylejä, joista kuvattavaksi tuleva voi valita itselleen sopivimman tyylin.  Entä vaalealla taustalla, tummalla taustalla vaiko miljöössä; pehmeällä vai kovalla valolla.? Nämä kaikki valinnat vaikuttavat kuvien tyyliin.

Nämä valokuvaaajan erikoisammattitutkinnon näyttöä varten kuvatut muotokuvat on toteutettu yhteistyössä kuvattavien kanssa, yhdessä suunnitellen, millaisia ”heidän” kuvansa voisivat olla. Katseltu kuvia, haettu ideaa kuvaukselle ja lähdetty toteuttamaan, usein kuvattavan valitsemassa miljöössä. Stailauksen sekä meikin ja kampauksen kuvattavat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet joko itse tai ystäviensä kanssa tai meikkaaja – kampaajan toimesta.

”Voi, olenko se toisiaan minä!”

Oli monelle ensimmäinen kommentti valokuvauksen jälkeen, kun katsellaan kuvia. Kuvatessani olin jo nähnyt, kuinka mallini rentoutui ja antautui kuvaukselle.  Joissakin tapauksissa tähän ”heittäytymiseen” on ollut rooli, johon samaistua, kun taas toiselle kuvaustunnelmaan pääsemiseen on riittänyt huolellinen suunnittelu ja kuvaukseen valmistautuminen.

Osa kuvista on toteutettu kolmen hengen Burleski – ryhmälle. Nämä kolme erilaista naista harrastavat burleskia omaksi huvikseen, nauttien burleskin tuomasta naiseuden tunteesta. Heille Burleski antaa roolileikin kautta luvan nauttia naisena olemisestaan – ”täysillä”. Ryhmän kuvat kuvattiin yhden päivän aikana aitoa tunnelmaa tavoitellen paikallisessa ”Old Cock” nimisessä  ravintolassa. Naiset valmistautuivat kuvaukseen hankkien rekvisiittaa rooliasuihinsa ja käyden kampaajalla. Meikeistä huolehti kuvattavien ystävä, kosmetologi ja meikkitaiteilija Heidi, Kauneus Unelmasta.

Näin kuvattavani-  Rebel Rose, Via Vanilla ja Coco – olivat valmiina kuvaukseen.

4_711_31x41

 

Miten on sinun laitasi, oletko sinä valmis elämäsi kuvaukseen – kuvaukseen, jota muistella ja jonka lopputuloksia ihailla kiikkustuolissa istuessa?

Tai haluetteko järjestää polttari- tai kaveriporukalla jotain erilaista? Soita, niin suunnitellaan millaisia sinun kuvasi voisivat olla!

-Pia